a ۰۱/۰ ± ۱۰/۰

۰% ( نمونه شاهد)

a ۰۲/۰ ± ۱۰/۰

۱۰% اسانس مرزه

a ۰۲/۰ ± ۱۱/۰

۲۰% اسانس مرزه

a ۰۱/۰ ± ۱۲/۰

۳۰% اسانس مرزه

داده ها بیانگر میانگین ± انحراف معیار میباشد. مشابه بودن حروف لاتین بیانگر عدم وجود اختلاف معنیدار بین میانگینها در سطح احتمال ۵% میباشد.
 
بررسی اثر اسانس مرزه بر خواص مکانیکی فیلمهای نشاسته سیب زمینی
نیروهای درون مولکولی سبب تردی و شکنندگی فیلمها میشود و با اضافه کردن نرم کنندهها این نیروها کاهش مییابد و همچنین سیالیت زنجیره های پلیمری افزایش مییابد و در نتیجه انعطاف پذیری و قابلیت انبساط فیلمها افزایش مییابد. نرمکننده ها حجم آزاد ساختارهای پلیمری یا سیالیت مولکولی، مولکولهای پلیمر را افزایش میدهند. اضافه کردن نرمکننده ها بر مدول الاستیکی و سایر ویژگیهای مکانیکی اثر دارند. مولکولهای نرمکننده با فیلم نشاسته تداخل ایجاد کرده، واکنش بین مولکولی را کاهش و سیالیت پلیمر را افزایش داد که اینها باعث افزایش در درصد ازدیاد طول و کاهش در نیروی کششی و مدول الاستیکی شد (گالدآنوو همکاران[۷۲]،۲۰۰۹؛ تالجاو همکاران[۷۳]، ۲۰۰۸).
نتایج خواص مکانیکی بدست آمده از دستگاه بافت سنج در نمودارهای زیر (۴-۱، ۴-۲ و ۴-۳) نشان داده شده است. نتایج نشان داد هنگامی که غلظتهای اسانس مرزه در فیلم نشاسته سیب زمینی از ۰% تا ۳۰% افزایش مییابد، مقاومت به کشش مربوط به این فیلمها از ۸۶/۱۶ تا ۹۵/۱۳ مگاپاسکال، به صورت معنی داری (۰۵/۰ <р) کاهش یافت. کاهش مقاومت کششی به علت تخریب شبکه فیلم در نتیجه افزودن اسانس مرزه بود. به نظرمیرسد اسانس سبب بهم خوردن تراکم ساختاری و عدم یکنواختی ماتریکس فیلم شده، پیوندهای بین زنجیرههای پلیمری را تضعیف نموده و نقاط گسیختگی ایجاد مینماید در نتیجه مقاومت نمونههای حاوی اسانس در برابر کشش کاهش مییابد (کچی چیان[۷۴] و همکاران، ۲۰۱۰). افزودن اسانس مرزه باعث کاهش واکنش بین مولکولی در بین مولکولهای نشاسته میشود و افزودن آن به ماتریکس فیلم، چگالی را کاهش میدهد و باعث کاهش مقاومت کششی میشود. افزودن اسانس منجر به افزایش درصد افزایش طول فیلم در لحظه پاره شدن گردید. میزان درصد کشیدگی با افزایش غلظت اسانس (از ۰% تا ۳۰%)، از ۷۰/۲۳ تا ۹۳/۳۱ درصد به صورت معنیداری (۰۵/۰>р) افزایش یافت. بنابراین الاستیسیته فیلمها افزایش یافت. پلیساری[۷۵] و همکاران (۲۰۰۹) دلیل این افزایش را کاهش واکنش بین مولکولی در ساختار فیلم و افزایش سیالیت پلیمر در نتیجه تداخل مولکولهای اسانس با فیلم نشاسته بیان کردهاند. مقدار مدول یانگ (نسبت تنش به کرنش در ناحیه خطی) نیز با افزایش غلظت اسانس مرزه در فیلم نشاسته کاساوا، از ۲۵/۱۰۹۵ تا ۵۵/۹۲۲ مگاپاسکال به صورت معنی داری (۰۵/۰ <р) کاهش یافته بود در نتیجه سختی فیلم کم میشود با توجه به طبیعت هیدروفیلیک فیلمها به علت نشاسته و گلیسرول فرآیند جذب آب اتفاق میافتد و در خواص فیلمها با یک خواص پلاستی سایزری تأثیر میگذارد در واقع اسانس در ماتریکس فیلم باعث دانسیته پایین میشود و حرکت شاخههای پلیمری و انعطافپذیری فیلمها را بهبود میبخشد (پلیساری و همکاران، ۲۰۰۹). معمولاً یانگ مدول به صورت معنیدار با مقاومت به کشش رابطه مستقیم دارد این نتایج با نتایج (کچی چیان[۷۶]و همکاران، ۲۰۱۰ ؛ حسینی و همکاران، ۱۳۸۸ ؛ مایزورا[۷۷] و همکاران، ۲۰۰۷ ؛پلیساری و همکاران، ۲۰۰۹) مطابقت دارد.
نمودار ۴-۱: اثر اسانس مرزه بر مقاومت به کشش فیلمهای نشاسته سیب زمینی.
*متفاوت بودن حروف لاتین بر روی ستونها نمایانگر اختلاف معنی دار در سطح ۵% احتمال میباشد( ۰۵/۰>р).
نمودار ۴- ۲: اثر اسانس مرزه بر کش آمدگی تا نقطه شکست فیلمهای نشاسته سیب زمینی.
*متفاوت بودن حروف لاتین بر روی ستونها نمایانگر اختلاف معنی دار در سطح ۵% احتمال میباشد( ۰۵/۰>р).
نمودار ۴- ۳: اثر اسانس مرزه بر مدول یانگ فیلمهای نشاسته سیب زمینی.
*متفاوت بودن حروف لاتین بر روی ستونها نمایانگر اختلاف معنی دار در سطح ۵% احتمال میباشد( ۰۵/۰>р).
 
بررسی اثر اسانس مرزه بر خواص فیزیکوشیمیایی فیلم های نشاسته سیب زمینی
۴-۳-۱- اندازه گیری حلالیت
نتایج حلالیت و محتوی رطوبت فیلمهای بدست آمده در نمودارهای ۴-۴ و ۴-۵ نشان داده شده است. با توجه به نمودارهای ۴-۴ و ۴-۵ هنگامی که غلظتهای اسانس مرزه در فیلم نشاسته سیب زمینی از ۰% تا ۳۰ % افزایش مییابد، حلالیت مربوط به این فیلمها از ۲۴/۲۱ تا ۹۲/۱۳ درصد به صورت معنی داری (۰۵/۰>р) کاهش یافت. محتوای رطوبت مربوط به این فیلمها نیز از ۹/۳ تا ۴۴/۳ درصد کاهش یافت که البته معنیدار نبوده است. کاهش حلالیت و محتوای رطوبت فیلمها به علت خاصیت آبگریز بودن اسانس مرزه مورد استفاده میباشد. پیوند داخل مولکولی پلی ساکارید باترکیبات فنولیکی باوزن مولکولی بالا که باعث شکستن بعضی ازقسمتهای فیلم درطی حلالیت شده است. این علت واضح است که خواص مولکولی ترکیبات فنولیک به رویکشش ماتریکس فیلمها اثرمیگذارد ( پی لانگ[۷۸] و همکاران، ۲۰۰۶). این نتایج با نتایج (حسینی و همکاران، ۱۳۸۸ ؛ مایزورا و همکاران، ۲۰۰۷) مطابقت دارد.
نمودار ۴– ۴: اثر غلظت اسانس مرزه بر میزان حلالیت فیلمهای نشاسته سیب زمینی.
*متفاوت بودن حروف لاتین بر روی ستونها نمایانگر اختلاف معنی دار در سطح ۵% احتمال میباشد( ۰۵/۰>р).
نمودار ۴- ۵: اثر غلظت اسانس مرزه بر محتوای رطوبت فیلمهای نشاسته سیب زمینی.
*متفاوت بودن حروف لاتین بر روی ستونها نمایانگر اختلاف معنی دار در سطح ۵% احتمال میباشد( ۰۵/۰>р).
۴-۳-۲- اندازه گیری میزان جذب آب (WAC)

برای دانلود متن کامل این پایان نامه به سایت  pipaf.ir  مراجعه نمایید.