به گزارش آلامتو به نقل از ؛ اگه در مورد خواص عسل واسه سلامتی شک دارین پس اول با آشنا شید؛ یکی از نگرانیاتون در مورد عسل می تونه هنگام خرید عسل باشه چون که انتخاب یه عسل طبیعی در نگاه اول کار سختیه تشخیص تقلبی یا طبیعی بودن عسل با نگاه کردن ، مزه کردن و دیگه آزمایشای عملی شاید دقیق و علمی نباشه اما بهتر از هیچه. ما در این مقاله شما رو با روشای تشخیص عسل تقلبی آشنا می کنیم.

اول بهتره تعریفی از عسل طبیعی و عسل تقلبی داشته باشیم:

عسل طبیعی

عسل به شهد گلا میگن که زنبور عسل پس از تغذیه از گیاهان جور واجور، اونو ساخته باشه. به بیان دیگرعسل ماده شیرین و غلیظیه که از راه زنبوران عسل از شهد گلا جمع آوری شده و تغییر شکل پیدا میکنه و بعد در داخل سلولای مومی کندو ذخیره می شه.

زنبوران عسل دارای نیروی ذاتی هستن که گلای به درد بخور رو از غیر به درد بخور تشخیص میدن. اونا با علاقه فراوون سراغ تموم گیاهان طبی و گلای شفابخش می رن و عصاره اونا رو گرفته و به بهترین شکل در اختیار ما قرار میدن.

این عسل به طور کاملً طبیعی و پر از مواد غذایی و زندگی بخش بوده و می تونه تموم نیازای غذایی رو برطرف کنه، چون زنبور تموم املاح و ویتامینای موجود در گل رو به شکل عسل می پروراند و اونو قابل جذب در خون می سازه.

از طرفی کیفیت عسل طبیعی چندین برابر بیشتر از عسل مصنوعیه که زنبور با آب و شکر تغذیه می شه.

عسل تقلبی

هر گونه تغییری در عسل مانند اضافه کردن یه سری مواد به اون، تقلب حساب می شه. کلا عسل تقلبی به دو روش جفت و جور و در سطح جامعه پخش می شه.

الف) بخشی از عسل، تقلبیه

  • با کمک زنبور
  • بدون کمک زنبور

ب) عسل صد در صد تقلبیه

در این روش عسل ۱۰۰ درصد مصنوعی بوده و از شیره میوه هایی مانند خرما، توت و چیزای دیگه ای به جز اینا یا از مواد گلوکزی (شربت قند)، مواد نشاسته ای و … ساخته می شه که این عسلا اصلا عطر و طعم عسل واقعی رو ندارن.

عسلای مصنوعی جفت و جور شده از شیره میوه ها، دارای مواد و ترکیباتی مشابه عسل طبیعی هستن که از تغلیظ آب میوه ها به روش مصنوعی و صنعتی به دست اومده ان.

این نوع عسل، بدون دخالت زنبور، از قند، نیشکر و میوه های شیرین مانند خربزه، هندوانه، کدو تنبل و خرما تولید

می شن. این روش در ایران عادی نبوده، ولی در بعضی از کشورها مرسومه.

استانداردهای عسل:

استانداردهای عسل از کشوری به کشور دیگه فرق داره که اونا رو میشه در استخراج، عسل شکرک زده، عسل شون، شون با قاب کم عمق، بریده شده و یا کل شون عسل در نظر گرفت. بقیه مواردی که در جفت و جور و تولید عسل اهمیت دارن، اندازه قند، اندازه رطوبت، طعم ، رنگ و عطر عسله.

نوشته ای دیگر :   ۱۱ روش برای بهبود طبیعی رتبه وب سایت در موتورهای جستجو

بعضی وقتا در پخش و فروش عسل مواردی چون: یکنواختی رنگ، پاکیزگی برش، ظاهر شون و چگونگی چینش و یکنواختی وزن هم گفته شده.

راه های تشخیص عسل طبیعی:

۱.فروشگاه های معتبر

آسون ترین روش تشخیص عسل طبیعی، خرید از فروشگاه ها و افراد معتبره که شما از سابقه فعالیت اونا در زنبورداری و یا جفت و جور و فروش عسل باخبر هستین.

۲. اندازه رطوبت

بعضی افراد، اندازه رطوبت عسل رو از راه برگردوندن شیشه عسل و سرعت بالا و پایین رفتن حباب داخل شیشه، و بعضی از راه اندازه کش اومدن عسل اندازه گیری می کنن، ولی باید توجه داشت که این روش ها دقیق و مطمئن نیستن.

۳. اندازه تخمیر شدن

تموم عسلا شامل مخمرهای خوراکی بی ضرر واسه آدم هستن.

باید توجه کرد که عسل در زمستون به دلیل سرمای زیر ۱۱ درجه تخمیر نمی شه. البته نگهداری عسل در دمای ۳۸ درجه سانتی گراد هم می تونه از تخمیر اون جلوگیری کنه، ولی در دراز مدت به کیفیت عسل آسیب می زنه، چون گرما بالا کیفیت عسل رو نابود می کنه.

عسل با رطوبت بیشتر از ۱۷ درصد بیشتر در برابر تخمیره. بعد از شکرک زدن، درصد تخمیر عسل زیاد می شه.

تخمیر شدن مختص عسلای بسته بندی شده و صاف شده نیس، بلکه اگه شرایط مناسب باشه، عسل “شون” هم تخمیر می شه.

۴.مزه کردن

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم خاص ایه که فقط در عسل هست و عسلای مصنوعی بدون این نوع مزه هستن. پس افراد می تونن با مصرف زیاد و توجه دقیق به درجه خلوص عسل، حتی نوع عسل رو از نظر گیاه مورد مصرف زنبور تعیین کنن، چون هر گیاه مزه خاصی به عسل میده.

باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر میده تا مزه خالص عسل.

۵. عطر و بوی طبیعی

اگه درپوش عسل یه مدت بسته باشه، هنگام باز کردن درپوش حتماً بو و رایحه قوی و مطبوع عسل طبیعی رو می

تونید استشمام کنین.

کش اومدن عسل طبیعی

۶. سرعت حل شدن در آب

اگه عسل رو داخل لیوان شامل آب بریزین، اگه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته اون جمع شه و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبیه، ولی اگه عسل هنگام ریختن، در آب حل شه، از مطلوبیت و خلوص کمتر و رطوبت بالاتری برخورداره.

با این وجود، هر کدوم از روشای فوق به تنهایی نمی تونه خالص بودن عسل رو ثابت کنه.

در این روش از راه تغذیه مصنوعی زنبوران با شربت قند و آبمیوها یا به کار گیری عسلک، عسل مصنوعی یا تقلبی جفت و جور می کنن. در این روش مستقیماً عسل طبیعی با مواد گلوکزی (شربت قند) و شیره میوه ها مخلوط شده و عسل تقلبی تولید می شه.

  • مشابه :
  • خرید عسل طبیعی
  • تعبیر خواب عسل
دسته‌ها: علمی-آموزشی

0 دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *