سئو

آموزش پاک کردن کش در وردپرس – روش های حذف Cache وردپرس

به تازگی، یکی از کاربر های ما سوالی در مورد پاک کردن کش وردپرس داشت. ما هم تصمیم گرفتیم تا در این مورد، آموزشی تهیه کنیم و در اختیار شما بزاریم. کش‌های موجود در سرور، مرورگر و یا افزونه‌های شما ممکنه باعث شه تا شما و یا کاربران شما، تغییرات اعمال شده رو نبینن. در این مقاله به شما آموزش میدیم که چطور میتونید کش‌های موجود در هرکدوم از این بخش‌ها رو پاک کنید.

کش چیست و چه زمانی نیاز به پاک کردن آن پیدا می‌کنیم؟

در وب سایت ها و حوزه وب دو نوع داده وجود داره :

  • داده های ثابت (Static Content) : که عموما شامل فایل های CSS، فایل های جاوا اسکریپت، المان های HTML و بعضا عکس‌ها
  • داده های متغیر (Dynamic Content) : که شامل متن پست ها، کامنت های یک نوشته، و مواردی که داده ثابت نیستند.

البته دقت کنید که چه مواردی داده ثابت باشن و متغیر باشن گسترده تر از این حرف ها هست و این دو مورد صرفا یک تعریف ساده هستند که دید بهتری برای شما ایجاد شه.

و اما بریم سراغ اینکه کش چیه؟ ابزار‌های مرتبط با کش کردن، یک نسخه ثابت یا همون استاتیک از وبسایت شما رو ذخیره می‌کنند.

ابزارهای زیادی برای Caching در وردپرس موجود است. سه تا از محبوبترین افزونه‌های کش در وردپرس WP Rocket و WP Super Cache و W3 Total Cache هستند.

کش ها در کجا ذخیره می شوند؟

  • ذخیره کش در افزونه ها : این افزونه‌ها، یک رابط کاربری ساده برای کنترل اینکه چه چیزی رو باید کش کرد، تاریخ انقضای کش‌ها چه زمانی باشه، و اینکه چطوری می‌توانیم کش‌ها رو سریعا پاک کنیم به ما ارائه میدن.
  • ذخیره شدن کش در CDN ها : همینطور اگر از CDN هایی مانند، آروان، Sucuri و یا CloudFlare برای بهبود سرعت و امنیت وردپرس خودتون استفاده می‌کنید، خالی از لطف نیست که بدونید این شبکه ها نیز در عملیات کش کردن برای بالابردن سرعت سایت شما و پایین آوردن داون تایم موثر هستند. و کش اونها در یک فضای ابری ذخیره میشه. ابری بودن این فضا باعث میشه تا وب سایت ما در زمان های کمتری دچار مشکل بشه…
  • کش شدن صفحات در مرورگر : آخرین محل برای ذخیره کش ها، مرورگر کاربر یا بهتره بگیم کامپیوتر کاربر هست؛ که صفحات در اون ذخیره میشه.

هدف از کش کردن، بالا بردن سرعت و بهبود تجربه کاربری در وب سایت شماست. با این حال، اینکار بعضی اوقات باعث می‌شه تا نتونید تغییراتی که انجام دادید رو همان لحظه مشاهده کنید و این باعث سردرگمی شما می‌شه. در این صورت پاک کردن کش ها میتونه موثر باشه.

حذف کش مرورگر

ابتدا شما باید کش مرورگر خوتون رو پاک کنید. بیشتر مرورگرها اطلاعات استاتیک صفحات، که گفتیم شامل stylesheet ها، جاوا اسکریپت و همینطور عکس‌های وبسایت‌ها میشن رو کش می‌کنند تا در هنگام مراجعه بعدی به این وب سایت، سرعت بالاتری را تجربه کنید.

نکته مهم : در این روش همه کش مرورگر شما پاک خواهد شد.

بعضا در شرایطی، پیش میاد که مرورگرها تغییرات انجام شده در صفحات رو شناسایی نمی کنن و در نتیجه به جای اینکه نسخه‌ی جدید صفحه رو به شما نشون بدن، ممکن هست که همون نسخه کش شده رو در کامپیوتر به شما نشون بدن.

در اینجا یک پاپ‌آپ برای شما نمایش داده میشه :

بعد از این مرحله کافیه وب سایت خودتونو مشاهده کنید و چون کش ها پاک شدن دیگه خبری از نمایش نسخه کش شده نیست.

پاک کردن کش مرورگر تنها برای یک صفحه

همونطور که در بالا اشاره کردیم مراحل بالا تمام کش رو پاک میکنه و اگه نخوایین قسمتی رو پاک کنین واستون سخت میشه. بنابراین یه روش دیگه ای هست اونم اینه که توی صفحه مورد نظر از کلید ترکیبی Ctrl + F5 استفاده کنید تا کش اون صفحه براتون پاک سازی بشه.

پاک کردن کش موجود در افزونه‌های کش وردپرس

اگه شما از افزونه‌های کش وردپرس استفاده می‌کنید، و مشکلتون با پاک کردن کش مرورگر حل نشده، در اینصورت باید کش ذخیره شده در این افزونه‌ها رو هم پاک کنید. بسیاری از افزونه‌های کش وردپرس، امکان انجام این کار رو از طریق صفحه‌ی تنظیمات افزونه، فراهم کردن.

پاک کردن کش در افزونه WP Rocket

پاک کردن کش در این افزونه بسیار راحته. کافیه از نوار بالایی پیشخوان وردپرس خودتون طمابق عکس زیر سراغ WP Rocket برید و از منو باز شده گزینه Clear cache رو بزنید.

همینطور میتونید از منو کناری با مراجعه به قسمت “تنظیمات » WP Rocket” قسمت Dashboard کش خودتون رو با کلیک بر روی دکمه CLEAR CACHE، کش ها رو پاک سازی کنید که تفاوتی با راه قبلی نداره.

پاک کردن کش در افزونه W3 Total Cache

توی این افزونه هم مثل افزونه WP Rocket کافیه از منوی بالایی گزینه مربوط به Performance که برای این افزونه هست رو انتخاب کنید و با زدن گزینه Purge All Caches تمام موارد کش شده در این افزونه رو پاک کنید.

پاک کردن کش در Sucuri

اگر از نرم‌افزارهای فایروالی همچون Sucuri برای بالابردن امنیت خودتون استفاده می‌کنید؛ باید بدونید که قسمتی برای کش توی این افزونه در نظر گرفته شده!

برای پاک کردن کش ذخیره شده توسط افزونه Sucuri ، باید به بخش Sucuri Security و Firewall (WAF) رفته و وارد تب Clear Cache بشین که در نهایت در قسمت پایین صفحه کلیک کردن روی دکمه‌ی Clear Cache عملیات پاک سازی کش رو برای شما انجام میده.

با اینکار، به راحتی تمامی محتوای کش شده حذف میشه…

پاک کردن کش از طریق CDN

همینطور فراموش نکنید که اگر از خدمات CDN استفاده می‌کنید به اونجا مراجعه کنید و کش مربوطه رو از قسمت CDN خودتون هم پاک کنید.

امیدوارم که این مقاله به شما کمک کرده باشه تا بتونید کش‌های ذخیره شده در وردپرس و مرورگرتون رو به راحتی پاک کنید. در صورت بروز مشکل در انجام عملیات پاک‌سازی کش و یا داشتن هرگونه سوال، از طریق بخش نظرات، با ما در ارتباط باشید.

در مجموعه آریا وردپرس فعالیت می‌کنم. به زبان های برنامه نویسی علاقه دارم همینطور وردپرس و لینوکس رو هم دنبال میکنم. در صورتی که بتونم تجربیات خودم رو با بقیه در اشتراک بزارم خوشحال میشم.

محتوای کامل در سایت منبع

دیدگاهتان را بنویسید