سئو

تاثیر اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی در رتبه گوگل

در چند سال گذشته یکی از مباحث مبهم و سردرگم کننده سئو، ارتباط رتبه بندی سایت در نتایج گوگل با فعالیت در شبکه های اجتماعی بوده است. اگر چه گفته می شود برای گوگل تعداد اشتراک گذاری محتوا ملاک نیست، اما می توان حدس هایی در مورد اینکه چرا پست هایی که زیاد به اشتراک گذاشته می شوند رتبه گوگل بهتری بدست می آورند نیز زد. در این مقاله به بررسی مفصل این موضوع خواهیم پرداخت.

آیا تعداد اشتراک گذاری محتوا عاملی برای کسب رتبه بهتر در گوگل است؟

مردم از سال ۲۰۱۰ به وجود ارتباط هایی بین تعداد اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی و رتبه سایت در نتایج گوگل پی برده اند. اما ارتباط بین رتبه بندی و سیگنال های شبکه های اجتماعی تا حدی به یک بازی موش و گربه تبدیل شده است. برخی از متخصصان سئو اعتقاد دارند که گوگل برای تعیین جایگاه سایت، همانند لینک ها به تعداد اشتراک گذاری مطالب (البته با تاثیر کمتر) نیز در الگوریتم خود توجه می کند.

در لیست رتبه بندی عوامل موثر در سئو که کمپانی MOZ جدیدا منتشر کرده است، تعداد اشتراک گذاری مطالب عامل کم تاثیری در نظر گرفته شده است. همچنین خود گوگل نیز استفاده از تعداد اشتراک گذاری مطالب در الگوریتم خود را رد کرده است. در واقع می توان به این نتیجه رسید که گوگل به تعداد اشتراک گذاری محتوا در توییتر، فیسبوک و سایر شبکه های اجتماعی برای رتبه بندی سایت اهمیتی نمی دهد.

افزایش تعامل با کاربران در شبکه های اجتماعی

بررسی همبستگی رتبه پست ها در نتایج گوگل با نرخ تعامل کاربران شبکه های اجتماعی

در آزمایشی که بین ۱۰۰۰ صفحه انجام گرفت مشخص شد که ارتباط بسیار قوی میان نرخ تعامل در فیسبوک و نرخ کلیک (CTR) پست ها در نتایج ارگانیک گوگل وجود دارد. در این آزمایش که با استفاده از داده های آماری فیسبوک و داده های کلمات کنسول جستجوی گوگل انجام گرفت، مشخص شد که پست هایی که به طور میانگین نرخ تعاملی بین ۶٪ تا ۱۳٪ دارند، رتبه بهتری نسبت به سایر پست ها دارند و همچنین نرخ کلیک (CTR) بهتری هم در گوگل بدست آورده اند. در یک مثال عملی به بررسی سه پستی که جایگاه مناسبی در گوگل دارند و میزان نرخ تعامل آن ها در فیسبوک پرداخته شد.

  • پستی که ۵۰۰۰۰۰ بازدید از صفحه نتایج گوگل به دست آورد، نرخ تعاملش در فیسبوک ۷.۴٪ بوده است.
  • پستی که ۲۵۰۰۰۰ بازدید از صفحه نتایج گوگل به دست آورد، نرخ تعاملش در فیسبوک ۸.۵٪ بوده است.
  • پستی که ۱۰۰۰۰۰ بازدید از صفحه نتایج گوگل به دست آورد، نرخ تعاملش در فیسبوک ۷.۱٪ بوده است.

می توان مثال های بیشتری نیز برای این فرضیه آورد. اما بحثی که پیش می آید آن است که آیا این قضیه حاکی از یک رابطه ی همبستگی است یا علیت؟

الگوریتم رتبه بندی گوگل و توجه بیشتر به نرخ کلیک (CTR)

برای مثال زمانی که فردی در گوگل مطلبی را جستجو می کند، گوگل می خواهد بهترین نتیجه را برای او نمایش دهد. گوگل برای اینکه بتواند کیفیت تجربه کاربری موتور جستجوی خود را افزایش دهد به سیگنال های رتبه بندی زیادی توجه می کند که یکی از آن ها نرخ کلیک (CTR) پست های سایت در صفحه نتایج ارگانیک گوگل است. اینکه چند درصد کاربران بر روی لینکی که در رتبه اول قرار دارد کلیک می کنند یا بر روی لینک دومی و سومی و … نشان دهنده نرخ کلیک است. اگرچه ممکن است تمامی هر سه لینک پاسخ فرد را بدهند، همچنان نرخ کلیک (CTR) سرنخ مناسبی برای گوگل است تا بفهمد که محتوای مناسب را به ترتیب درست نمایش می دهد یا خیر. در این زمینه خواندن مقاله “تاثیر شبکه های اجتماعی بر سئو” هم می تواند مفید باشد.

چیزی شبیه به نکات رتبه بندی گوگل در فیسبوک هم وجود دارد. زمانی که یک پست در فیسبوک مورد توجه قرار می گیرد (به این معنی که تعداد افراد زیادی آن را مشاهده، لایک، کامنت و به اشتراک می گذارند) الگوریتم فیسبوک نیز به این پست توجه بیشتری می کند و آن را بیشتر در معرض دید قرار می دهد و این به یک چرخه تبدیل می شود.

  • پست نرخ تعامل بالایی دریافت می کند.
  • فیسبوک با در معرض دید قرار دادن پست به آن پاداش می دهد.
  • در معرض دید قرار گرفتن آن باعث افزایش نرخ تعامل می شود.
  • دوباره فیسبوک با بیشتر در معرض دید قرار دادن پست به آن جایزه می دهد و …

راهکار چیست ؟

استفاده از محتوای مناسب و ارگانیگ در شبکه های اجتماعی راه مناسبی برای افزایش مخاطبان و دیده شدن بیشتر است.

محتوای خوب و مناسب که مخاطب را با خود درگیر کند، باعث می شود که شما رتبه بهتری در نتایج گوگل پیدا کنید و برعکس یافتن جایگاه بهتر در جستجوها باعث می شود که مخاطبان بیشتری را با خود درگیر کنید.

در پایان پنج عامل مهم برای داشتن یک پست ایده آل که باعث بیشتر دیده شدن شما می شود را معرفی کرده ایم:

  • مهمترین عامل، داشتن یک ایده ی واقعا قابل توجه و الهام بخش است
  • محتوای ارگانیک و مناسب که مخاطب را با خود درگیر می کند
  • نرخ کلیک (CTR) بالا در صفحه نتایج گوگل
  • نرخ تبدیل بالا در سایت
  • تبلیغ در شبکه های اجتماعی و موتورهای جستجو
20 Feb 2017

هک رشد چیست؟

هک رشد به استارت آپ ها کمک می کند تا سرعت رشد خود را به شدت افزایش دهند. یک هکر رشد فردی است که موجب افزایش کاربران یک محصول شده و آن را سریعا به شهرت می رساند.

21 Jan 2017

چگونه محتوای همیشه سبز تولید کنیم؟

با اینکه بسیاری از تولیدکننده های محتوا سعی دارند محتوای همیشه سبز تولید کنند، درصد بسیار کمی از محتواهای تولید شده ی توسط آن ها، محتوایی ماندگار می شود. در ادامه ۵ نوع محتوا همیشه سبز را بررسی کرده ایم…

31 Dec 2016

۱۰ نوع محتوای جذاب برای افزایش فروش

تولید محتوای جذاب و هدفمند برای افزایش مشتریان بسیار مهم است. در ادامه ۱۰ نوع محتوا که باعث افزایش فروش محصولات و خدمات شما می شود را معرفی می کنیم و …

10 Dec 2016