سئو

معرفی جامع سایت دیجی کالا‌ +‌ بررسی سئو

عناوین مطالب

یکی از بهترین بیزینس ها به خصوص در فروشگاه های اینترنتی، دیجیکالا بوده که می توان نام دیجیکالا را پرچمدار همه نوع بیزینسی دانست.

بامیلو که اصلی ترین رقیب این فروشگاه اینترنتی بود، چند وقت پیش به صورت کامل منهل شد و هنگامی که آدرس bamilo.com را جستجو میکنیم، وارد سایت دیگری به نام اسنپ مارکت میشویم.

بعد از برسی که ما در ویکی دمی روی دیجی کالا انجام دادیم متوجه شدیم که این سایت درست است که قوی ترین فروشگاه اینترنتی در ایران است اما فعالیت هایی که مربوط به توسعه فروشگاه است را با جدیت تمام پیش گرفته است.

شاید تصور بعضی ها این باشد که بعد از این همه برند شدن دیگه لازم به سئو نیست اما دیجی کالا، روز به روز در حال آپدیت و توسعه سئو سایت خود است و این نشان دهنده‌ی این است که برای سایت دیجی کالا موضوع سئو از اهمیت خیلی بالایی برخوردار است و میخواهد فاصله با رقبا را تا جایی که امکان دارد افزایش دهد.

معرفی دیجی کالا در ویکی دمی

خب در این بخش ما برای معرفی دیجی کالا، از سایت ویکی پدیا استفاده میکنیم. خب چیزی که در ویکی پدیا برای معرفی دیجی کالا بیان شده است:

دیجی‌کالا نام یکی از وبگاه‌های فعال در زمینه تجارت الکترونیک در ایران است. این وبگاه بزرگ‌ترین فروشگاه آنلاین در ایران است و روزانه بیش از ۲ میلیون بازدیدکننده دارد و ۷۰ درصد سهم بازار فروش آنلاین در ایران را از آن خود کرده‌است دیجی‌کالا اکنون رتبه سوم سیمیلار وب در ایران بعد از گوگل و آپارات را در اختیار دارد. دفتر مرکزی این شرکت محل استقرار تیم‌های مارکتینگ و تأمین کالاست که در خیابان گاندی قرار دارد، دفتر دوم محل استقرار تیم‌های فنی و مالی است که در بلوار صبا در منطقه جردن تهران واقع است. دفتر سوم که مرکز پردازش کالای دانش نام دارد خارج از تهران در جاده قدیم کرج (فتح) در شهرک دانش واقع شده‌است. دیجی‌کالا سه مرکز پردازش و انبار کالا در تهران و ۲۳ مرکز توزیع در شهرهای بزرگ ایران دارد. مدل کسب‌وکار این فروشگاه اینترنتی ترکیب بازارگاه (Marketplace) و خرده‌فروشی (Retail) یا اصطلاحاً مدل ترکیبی یا هیبرید است. به غیر از فروشگاه آنلاین زیرمجموعه‌های دیجی‌کالا عبارت از دیجی‌استایل (پوشاک)، فیدیبو (کتاب الکترونیک)، دیجی‌پی (فین‌تک)، دیجی‌کالا نکست (نوآوری) و دیجی‌کلاب (تشویق مشتریان وفادار) هستند.

 

نکته : چون سایت سیمیلار وب جایگزین سایت الکسا شده است و از طرف دیگر، کارهایی که برای بهبود رتبه در الکسا انجام می دادیم تا اندازه ای با سیمیلار وب شباهت دارد به خاطر همین، برخی از مطالبی که قبلا برای الکسا، نوشته شده بود را اینجا بازگویی می کنیم و عبارت “الکسا” با “سیمیلار وب” جایگزین شده است.

 

تاریخچه دیجی کالا (‌ویکی پدیا)

برادران حمید و سعید محمدی از سال ۸۳ تصمیم به راه‌اندازی آن داشته‌اند تا اینکه در سال ۱۳۸۵ موفق به بنیانگذاری آن شدند پرسنل اولیه آن ۵ نفر بودند که تا اسفند ۱۳۹۲ به ۲۰۰ نفر افزایش پیدا کرد و طبق گفته مدیران تا پایان سال ۹۳ به ۷۰۰ نفر و در شهریور ۱۳۹۷ به حدود ۲۲۰۰ نفر رسیده‌است.بخش‌های مالی، منابع انسانی، خرده‌فروشی و عملیات بر عهده سعید محمدی است و قسمت‌های فناوری، توسعه محصول، بازاریابی و مارکت پِلیس را حمید محمدی مدیریت می‌کند.

ایده شکل‌گیری

در مورد ایده و دلیل راه‌اندازی شرکت دیجی‌کالا، برادران محمدی گردانندگان این وب‌سایت فروش اینترنتی این داستان را بازگو می‌کنند که این دو برادر یعنی حمید و سعید محمدی در سال ۱۳۸۴ هر دو عکاسی دیجیتال را پیگیری می‌کردند. بعد از جستجو در اینترنت دربارهٔ دوربین‌ها، دوربین مورد نظر را از بازار خیابان جمهوری تهران خریداری کردند. اما بعد از چند روز پی بردند، لنز روی دوربین دست دوم و تعمیری است. این اتفاق ناخوشایند از تجربه خرید به شکل سنتی، انگیزهٔ اولیهٔ ایجاد فروشگاهی مطمئن که اطلاعات درست در اختیار کاربران قرار دهد را در ذهن آن‌ها ایجاد کرد.

سرمایه‌گذاری

در ابتدا دیجی‌کالا با سرمایهٔ شخصی اولیه ۲۰ میلیون تومانی حمید و سعید محمدی شروع به کار کرد. شش سال بعد از تأسیس، با جذب سرمایه‌گذار وارد فاز بعدی توسعه کسب‌وکار خود شد. شرکت خصوصی ایرانی سرآوا پارس در سال ۱۳۹۱ سرمایه‌گذاری در دیجی‌کالا را آغاز کرد. راند دوم سرمایه‌گذاری دیجی‌کالا سال ۱۳۹۴ با جذب سرمایه یک صندوق سرمایه‌گذاری اروپایی (IIIC) آغاز شد. مطابق گزارش ۱۰۰ روزه دولت، دیجی‌کالا از دی‌ماه سال ۱۳۹۴ فرایند جذب سرمایه را از طریق شرکت اینترنشنال اینترنت اینوستمنت *(IIIC) و به مبلغ ۱۰۰ میلیون دلار در قالب افزایش سرمایه و در ازای ۲۱ درصد سهام آغاز کرد. این فرایند جذب سرمایه با اخذ «مجوز سرمایه‌گذاری خارجی (فیپا)»، از «سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران» کامل شده‌است. بنا به گفته مدیران دیجی‌کالا در آذر سال ۱۳۹۷، ۳۵ درصد سهام گروه دیجی‌کالا در اختیار سرآوا، ۳۵ درصد برادران محمدی، حدود ۲۵ درصد در اختیار صندوق اروپایی IIIC و بقیه نیز سهم تشویقی ۸۰ نفر از مدیران کلیدی دیجی‌کالاست.

اشتغال‌زایی

سال

تعداد پرسنل

۱۳۸۶۵۱۳۹۲۲۰۰۱۳۹۳۷۰۰۱۳۹۴[۱] ۱۰۰۰۱۳۹۵۲۰۰۰۱۳۹۶۲۷۰۰۱۳۹۷[۱۴] ۲۲۰۰

تا دی ماه ۱۳۹۴، دیجی‌کالا با اشتغال زایی برای ۱۲۰۰ نفر، عملاً ۱۵ درصد از تعهدات بودجه‌ای دولت در حوزه اشتغال را عملی کرد. علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد رقمی که دولت باید برای ایجاد یک شغل هزینه کند، می‌گوید: «برای ایجاد یک شغل در پالایشگاه حدود ۱۲ میلیارد تومان هزینه نیاز است. در پتروشیمی نیز برای ایجاد ۷۰۰ شغل به ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نیاز است و هزینه ایجاد شغل در بنگاه‌های میانی نیز ۵۰۰ میلیون تومان است.» حالا اگر ۱۲۰۰ شغلی را که با راه‌اندازی دیجی‌کالا به وجود آمده با در نظر گرفتن اینکه دیجی‌کالا یک بنگاه میانی است، ضرب در رقم مبنای آقای وزیر ۵۰۰ میلیون تومان کنیم، می‌شود ۶۰۰ میلیارد تومان. این در حالی است که کل بودجه دولت برای یک سال اشتغال‌زایی ۴ هزار میلیارد تومان است. به عبارتی دیجی‌کالا به‌تنهایی بدون محاسبه اشتغال‌زایی دیگر شرکت‌های نوپای موفق در ایران و بدون دریافت پولی از دولت با اشتغال‌زایی برای ۱۲۰۰ نفر ۱۵ درصد از تعهدات دولت را در حوزه ایجاد اشتغال عملی کرده‌است. صرف نظر از اینکه این تعداد نیروهای مستقیم دیجی‌کالا هستند و نیروهای بسیار دیگری هم به صورت غیرمستقیم از این فروشگاه ارتزاق می‌کنند که آن‌ها هم بعد از دیجی‌کالا به گردونه بازار کار پیوسته‌اند.

دیجی‌کالا همچنین با مشارکت در برگزاری جشنواره توان تک که با هدف توانمندسازی معلولین برای ورود به حوزه کسب و کار برگزار گردید، در راستای ارتقای سازوکار اشتغال حمایت شده با سایر شرکت‌های نوپا ایرانی نظیر اسنپ و همچنین شرکت‌هایی نظیر کاله در کنار مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد قرار گرفت.

به دنبال نابسامانی اقتصادی در تابستان ۹۷ این شرکت مجبور به تعدیل ۱۷۵ نفر از ۲۴۰۰ نفر پرسنل خود شد.

امکانات و ویژگی‌های فروشگاه اینترنتی

دیجی‌کالا از ابتدا تنها کالاهای دیجتالی و الکترونیکی را به صورت آنلاین به فروش می‌رساند تا اینکه از سال ۱۳۹۳ از فروش کالای دیجیتال به فروش دیجیتال کالا تغییر استراتژی داد و از آن پس به فروشگاه آنلاین کالا در تمامی دسته‌های کالایی تبدیل شد. از جمله اقلام موجود در فروشگاه آنلاین دیجی‌کالا می‌توان به کالاهای دیجیتال، لوازم آرایشی، بهداشتی و سلامت، خودرو، ابزار و اداری، مد و پوشاک، لوازم خانه و آشپزخانه، کتاب، لوازم تحریر و هنر، اسباب بازی، کودک و نوزاد و تجهیزات ورزش و سفر اشاره کرد. سوپرمارکت دیجی‌کالا نیز در تیرماه تابستان ۱۳۹۷ با پیوستن روکولند به این مجموعه اضافه شده‌است. برخی از این کالاها دارای گارانتی از نمایندگی‌های مختلف هستند و در مورد تعدادی از کالاها امکان تعویض یا پس دادن کالا تا هفت روز وجود دارد. بیشتر کالاها دارای توضیحات، نقد و بررسی هستند و کاربران می‌توانند دیدگاه و امتیاز و نقد خود را دربارهٔ هر کالا برای سایر کاربران به اشتراک بگذارند.

سوپر مارکت

فروش و توزیع کالای تندمصرف (Fast Moving Consumer Goods) از نظر فنی و زیرساختی چالش‌های پیچیده‌تری نسبت به سایر گروه‌های محصولی دارد. به همین دلیل دیجی‌کالا به دنبال یک شریک تجاری موفق بود تا با کمک تجربه آن، این دسته از محصولات را عرضه کنند و در نهایت «سوپرمارکت اینترنتی روکولند» به دلیل سابقه طولانی در پخش کالای تندمصرف برای این همکاری انتخاب شد. در تیرماه سال ۱۳۹۷ این شرکت با خرید این فروشگاه، فروش محصولات تازه سوپرمارکتی به صورت آنلاین را آغاز کرد. بخش سوپرمارکت دیجی‌کالا کالای تندمصرف از جمله مواد غذایی تازه، مواد غذایی خشک و کالاهای غیرخوراکی را در بر می‌گیرد که امکان ارسال سریع (۳ ساعته) به دست مشتریان در شهر تهران را فراهم کرده‌است. کالاهای سوپر مارکت با نشان تازه (Fresh) از سایر کالاها در فروشگاه متمایز شده‌اند.

مرکز پردازش کالای دیجی‌کالا

مرکز پردازش کالا

اولین مرکز پردازش کالا (Fulfillment Center) دیجی‌کالا در سال ۱۳۹۲ راه‌اندازی شد. در این مرکز زنجیره‌ای از فعالیت‌های به هم پیوسته وجود دارد که در فرایند تحویل به موقع سفارش تأثیر مستقیم دارد. این فعالیت‌ها با انتقال کالا از فروشندگان و تامین‌کنندگان آغاز می‌شود و بعد از قرار گرفتن در زنجیره تأمین، پردازش و ارسال در نهایت با تحویل سفارش مشتری در بازه زمانی از پیش تعیین‌شده پایان می‌یابد. دیجی‌کالا در آبان ۱۳۹۶ دومین مرکز پردازش کالای خود را نیز افتتاح کرد، این مرکز بزرگترین مرکز پردازش کالا در خاورمیانه است که ظرفیت ثبت سفارش کاربران را به ۴۰۰ هزار کالا در روز افزایش داده‌است

بخشی از کالاهای موجود در مرکز پردازش کالاهای متعلق به فروشگاه اینترنتی دیجی‌کالا (Retail) و بخشی از کالاهای فروشندگان مارکت پِلیس هم به صورت امانی در انبارهای دیجی‌کالا نگهداری می‌شود و تا آماده ارسال باشند. در کنار کالاهای موجود در مرکز پردازش بخشی از کالاها بعد از ثبت سفارش، از طرف فروشنده در اختیار دیجی‌کالا قرار می‌گیرد. هنگام ثبت سفارش، پردازش کالای مشتری بر اساس نوع کالا در نظر گرفته می‌شود. این فرایند به صورت هوشمند انجام می‌شود و زمان ارسال کالا را مشخص می‌کند. دیجی‌کالا علاوه بر تهران، در ۲۳ شهر بزرگ ایران، مرکز توزیع دارد.

کانتنت فکتوری یا بخش تولید محتوا بخش دیگری از مرکز پردازش است که مطالب مربوط به توضیح محصولات، نقد و بررسی‌ها و عکاسی از کالاها آنجا تهیه می‌شود.

پلتفرم سوپرنوا

این پلت‌فرم زیرساختی برای میزبانی از ۱۰۰ هزار کسب‌وکار ایرانی و ۲۰۰ میلیون کاربر در منطقه ایجاد کرده‌است. دیجی‌کالا پلتفرم سوپرنوا را به عنوان یک سیستم جامع در تمام فعالیت‌های خود از قبیل انبارداری، فروش، نسخه وب، موبایل، مارکت پِلیس و سایر حوزه‌ها مورد استفاده قرار داده‌است.

سوپرنوا در کنار ارائه امکاناتی برای مدیریت امور روزمره دیجی‌کالا، امکاناتی مثل تحلیل داده‌های کلان را در اختیار این شرکت قرار می‌دهد. سوپرنوا مبتنی و با استفاده از فن‌آوری متن باز (Open Source) اجرا شده و طراحی آن با تمرکز بر گسترش‌پذیری و قابلیت سرویس‌دهی همزمان تعداد زیادی کاربر بوده‌است.

بخش‌ها و خدمات

دیجی‌استایل (Digistyle)، دیجی‌کالا نکست (Digikala Next)، دیجی‌کلاب (Digiclub)، دیجی‌پی (DigiPay) و فیدیبو (Fidibo) از اعضای گروه دیجی‌کالا تا آذر سال ۱۳۹۷ هستند.

دیجی‌کالا نکست، در حوزه‌هایی نو و آینده‌نگرانه، در ادامه مسیر دیجی‌کالا روی استارت‌آپ‌های کوچک‌تر سرمایه‌گذاری و به آنها کمک می‌کند. این بخش بازوی تحقیقاتی گروه دیجی‌کالا به‌شمار می‌رود و با دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز در ارتباط است. دیجی‌کلاب نیز برای قدردانی و تشویق مشتریان وفادار راه‌اندازی شده‌است. فروشگاه کتاب الکترونیک فیدیبو در سال ۱۳۹۵ به دیجی‌کالا پیوست.

فیدیبو

نوشتار اصلی: فیدیبو

دیجی‌کالا در سال ۱۳۹۵ بخشی از سهام فیدیبو را خرید و در سال ۱۳۹۶ با افزایش سرمایه‌گذاری، مالک اصلی آن شد. فیدیبو فروشگاه قانونی کتاب الکترونیک فارسی است که از اسفند ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده‌است. فیدیبو با همراهی دیجی‌کالا در اردیبهشت ۱۳۹۷ اولین کتابخوان انحصاری خود را با نام فیدیبوک با پشتیبانی از زبان فارسی عرضه کردند.

دیجی‌استایل

دیجی استایل که از سایت‌های زیرمجموعه دیجی کالا محسوب می‌شود که به یکی از بزرگترین فروشگاه اینترنتی‌های مد و پوشاک در ایران تبدیل شده‌است. عموماً در دیجی استایل محصولات از برندهای معروف و اصلی قرارداده می‌شود. دیجی استایل در حوزه آرایشی و بهداشتی نیز وارد شده‌است.

همچنین در دیجی استایل بخشی به نام برندهای ایرانی قرار داده شده‌است که در آن فقط امکان خرید کالاهای ایرانی وجود دارد.

گستره محصولات دیجی استایل تا انتهای سال ۹۷ شامل لباس مردانه، زنانه و بچگانه، انواع کیف‌های مردانه و زنانه، انواع کفش‌های ورزشی و رسمی، عینک، ساعت، دستبند، دستکش، کلاه، زیورآلات از برندهای متنوعی می‌باشد.

دیجی‌پی

دیجی‌پی استارت‌آپی در حوزه فناوری مالی (فین‌تک) و صنعت پرداخت است که پیش از این با نام هماپی فعالیت می‌کرد و از سال ۱۳۹۶ به گروه دیجی‌کالا پیوست. این سیستم یکپارچه پرداخت آسان بدون نیاز به ورود اطلاعات کارت است.

افتخارات

در سال ۱۳۸۷ در همایش ملی تجارت الکترونیکی، به عنوان وبگاه برگزیده از سوی وزارت بازرگانی معرفی شد. همچنین بر اساس گزارش مجلهٔ اکونومیست در سال ۲۰۱۴ این وبگاه با سرمایهٔ ۱۵۰ میلیون دلار در رتبهٔ اول شرکت‌های اینترنتی ایران قرار گرفت البته در اوایل سال ۹۵ این ادعای مجله اکونومیست غیرواقعی دانسته شد بر اساس این گزارش مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران در نامه‌ای به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: این شرکت نسبت به واگذاری ۷٫۸۳ درصد سهام شرکت نوین‌اندیشان سرآوا پارس به سرمایه‌گذاران خارجی به ارزش ۶ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۹۱۷ یورو اقدام کرده‌است بر طبق این خبر شرکت سرآوا پارس که مالک عمده سهام دیجی‌کالا می‌باشد قیمت ۷٫۸۳ درصدی سهام کلی آن حدوداً ۷٫۳ میلیون دلار فروخته شده‌است بنابراین میزان ارزش کلی آن حدود ۹۰ میلیون دلار ارزش‌گذاری می‌شود که ادعای ۲ سال پیش مجله اکونومیست که فقط دیجی‌کالا را ۱۵۰ میلیون دلار برآورد کرده بود را رد می‌کند طبق گزارش واشینگتن پست در سال ۱۳۹۳ (۲۰۱۴ میلادی) این وبگاه روزانه ۳٬۰۰۰ درخواست خرید دارد و در ۱۶ شهر مهم ایران برای پخش محصولاتش شعبه دارد. این شرکت ۴۵۰ کارمند در سال ۱۳۹۳ دارد و تحویل محصولات به مشتریان را کارمندان شرکت به عهده می‌گیرند.برخی منابع دیجی‌کالا را از نظر سهم گسترده‌ای که در بازار تجارت الکترونیک ایران دارد، با شرکت آمازون مقایسه می‌کنند و به آن لقب «آمازون ایرانی» داده‌اند. همچنین بنیان‌گذاران دیجی‌کالا در دی ماه ۱۳۹۷ نشان امین الضرب اتاق بازرگانی تهران را دریافت کردند.

برسی سئو سایت دیجی کالا در ویکی دمی

خب حالا وقتشه که کمی راجع به سئو سایت دیجی کالا صحبت کنیم. خب ما در ویکی دمی سئو سایت دیجیکالا را مورد برسی قرار دادیم که حدودی از نتایج آن را در این بخش برای شما کاربران سایت ویکی دمی توضیح می‌دهیم:

سایت دیجی کالا از آن دسته از سایت هایی است که موضوع برندینگ، بخش زیادی از فرایند سئو را برای این سایت تسهیل کرده است و خیلی از کاربران این سایت با سرچ خود نام برند، وارد این سایت می‌شوند.

اما دیجی کالا به این موضوع بسنده نکرده است و سئو سایت خود را در حد خیلی مطلوبی رشد داده است که در کنار فاکتور برندینگ و اعتماد مردم توانسته است رتبه های بسیار خوبی در بسیاری از کلمات به دست آورد.

در ادامه مقاله همراه ما باشید.

ادامه مقاله در سایت منبع

دیدگاهتان را بنویسید