سئو

Url Inspection چیست؟ ایندکس دستی صفحات در گوگل

در این مقاله می‌خواهیم با یکی از کاربردی‌ترین، مفیدترین و هوشمندترین ابزارهای سرچ کنسول آشنا شویم. ابزار URL Inspection مثل یک متخصص حرفه‌ای و همیشه حاضر، می‌تواند تمام اطلاعات از وضعیت هر صفحه‌ای از سایت را در اختیار شما قرار دهد.

آخرین وضعیت صفحه تا شناسایی خطاهای موجود؛ URL Inspection فراتر از یک ابزار

ابزار URL Inspection فقط برای ایندکس یک صفحه نیست! بسیاری از وبمسترها و حتی متخصصان سئو، یوآرال اینسپکشن را تنها برای ایندکس یک صفحه استفاده می‌کنند. چندسال قبل این ابزار تنها برای ایندکس دستی صفحات کاربرد داشت. البته در آن سال‌ها به Fetch and render شناخته می‌شد.

درخواست دستی ایندکس یک آدرس، تنها یکی از کاربردهای این ابزار است. URL Inspection به ما این امکان را می‌دهد تا وضعیت یک صفحه از ایندکس تا بررسی تمامی خطاهای موجود و حتی امنیت سایت شما را به صورت لحظه‌ای رصد کنیم. برای دسترسی به این ابراز لینک مستقیمی در سرچ کنسول وجود ندارد، بلکه بایستی از نوار بالای صفحه استفاده کنیم.

آشنایی با مهم‌ترین قسمت‌های URL Inspection

برای شروع بررسی صفحه و استفاده از ابزار باید از قسمت مشخص شده در تصویر (نوار بالای صفحه یا نوار ابزار سمت چپ) آدرس کامل صفحه را وارد کنیم. سپس چند لحظه صبر کنیم تا اطلاعات صفحه داده شود. در ادامه تصویری مانند تصویر زیر نمایش داده می‌شود که اطلاعاتی جذاب و ارزشمند را در چند بخش مختلف در اختیارمان قرار می‌دهد.

وضعیت اینکدس صفحه؛ رایج‌ترین کاربرد ابزار

رایج‌ترین کاربرد این ابزار بررسی وضعیت ایندکس صفحه است. بررسی وضعیت ایندکس معمولاً در چند حالت مختلف اتفاق می‌افتد:

  • اگر صفحه ایندکس شده باشد، تیک سبزرنگ در کنار عبارت

    URL is on Google نشانه ایندکس‌بودن یک صفحه است.

  • اگر به جای تیک سبزرنگ، علامت خطر خاکستری و عبارت

    URL is not on Google نوشته شده باشد، یعنی گوگل صفحه را ایندکس نکرده است.

  • با استفاده از گزینه Request Indexing می‌توانیم درخواست ایندکس صفحه را ثبت کنیم. پس از کلیک بر روی این گزینه باید چند دقیقه منتظر بمانیم تا درخواست‌مان ثبت شود. از این قابلیت می‌توان برای صفحاتی که تازه منتشرشده و یا مورد تغییر قرار گرفته‌اند، استفاده کرد. به‌این‌ترتیب صفحه ما در صف بررسی ربات‌های گوگل قرار می‌گیرد.

ایندکس نشدن صفحه به معنی وجود خطا در یک صفحه نیست، گاهی اوقات وجود تگ نوایندکس یا حضور صفحه در فایل Robots.txt منجر به ایندکس نشدن صفحه می‌شود. اگر با Robots.txt آشنا نیستید، پیشنهاد می‌کنیم در فرصت مناسب مقاله فایل robots.txt را مطالعه کنید.

Coverage؛ شناسنامه گوگل برای صفحات وب

در بخش Discovery، اطلاعات حضور صفحه در سایت مپ و Referring Page درج شده است. عبارت N/A به معنی نبود اطلاعات است و عبارت submitted یعنی گوگل صفحه را در سایت مپ مشاهده کرده است. اگر با مفهوم نقشه سایت آشنا نیستید، می‌توانید با مطالعه سوپر مقاله نقشه سایت چیست، از اهمیت نقشه سایت تا نحوه ساخت Sitemap را یاد بگیرید.

در بخش Referring Page، اگر ربات گوگل قبلاً لینک صفحه را در صفحه‌ای دیگر دیده باشد، نمایش می‌دهد. به عنوان مثال گوگل آدرس صفحه «آموزش تولید محتوا» را در صفحه «سئو چیست» هم مشاهده کرده است.

قسمت crawl تاریخ آخرین مراجعه و نوع رباتی که صفحه را کراول کرده نمایش داده می‌شود. در بخش Indexing نیز وضعیت تگ کنونیکال و آدرس اصلی صفحه‌ای که بات گوگل ایندکس کرده را مشاهده می‌کنیم. به عبارت دیگر در این بخش مشخص شده که این صفحه با چه آدرسی ایندکس شده است.

Enhancement؛ بررسی نشانه‌گذاری‌های استاندارد

بخش Enhancement یکی از جذاب‌ترین قسمت های URL Inspection است. در بخش Enhancement می‌توانیم تمامی اطلاعات مربوط به Mobile Usability، Breadcrumbs، FAQ، Sitelinks Search Box و Videos را مشاهده کنیم. در حقیقت این بخش نحوه نمایش صفحه را در نتایج جستجو نشان می‌دهد.

Test Live URL چیست؟ مشاهده صفحه با عینک گوگل!

یکی از جذاب‌ترین امکانات URL Inspection امکان بررسی صفحه به صورت آنلاین است. به‌عبارت‌دیگر می‌توانیم با استفاده از گزینه Test Live URL مثل یک ربات صفحه را بررسی کنیم. با کلیک بر روی این گزینه باید چند دقیقه منتظر بمانیم تا صفحه در همان لحظه بررسی و کراول شود.

با استفاده از Testing Live URL می‌توانیم کدهای HTML موجود در صفحه، منابع استفاده‌شده، نوع محتوا و Http Response را مشاهده کنیم. http Response یا همان کدهای وضعیت صفحه، نحوه پاسخ‌گویی بین مرورگر و سرور را نشان می‌دهد. در مقاله Http Status Codes چیست؟ حالت‌های مختلف کدهای صفحه را به صورت کامل بررسی کرده‌ایم.

یکی از بهترین کاربردهای این ابزار، هنگام هک‌شدن سایت است. اگر سایت هک شده باشد و مشکل امنیتی را برطرف کرده باشیم، با استفاده از Test live Url می‌توانیم وضعیت لحظه‌ای صفحه و کدهایی که ربات گوگل در صفحه می‌بیند را مشاهده و بررسی کنیم.

در بسیاری از روش‌های جدید هک، خرابکاران کدها و اسکریپ‌های مخربی را در میان کدهای فعلی تزریق می‌کنند. این کدها در ظاهر صفحه تغییری ایجاد نمی‌کنند اما به سلامت سایت آسیب می‌زنند.

URL Inspection؛ 3 نکته پایانی برای کاربردی‌ترین ابزار سرچ کنسول

URL Inspection یکی از کاربردی‌ترین ابزارهای موجود در سرچ کنسول است. در انتهای مقاله لازم است 3 نکته مهم درباره URL Inspection را به خاطر داشته باشیم.

  • دقت ابزار در برخی موارد پایین است و ممکن است پیام اشتباهی را نشان دهد.
  • سرعت ایندکس یک سایت به عوامل مختلفی بستگی دارد و می‌تواند بین 1 دقیقه تا 24 ساعت طول بکشد. برای افزایش سرعت ایندکس پیشنهاد می‌کنیم مقاله بودجه خزش را در فرصتی مناسب مطالعه کنید.
  • محدودیت استفاده‌ای برای این ابزار تعیین نشده و می‌توانید به هر تعداد دفعه نسبت به ایندکس یک صفحه اقدام کنید.

سوالات متداول

URL Inspection چیست؟

URL Inspection یکی از ابزارهای موجود در سرچ کنسول است که آخرین اطلاعات درباره نسخه ایندکس‌شده یک صفحه را نشان می‌دهد. معمولاً بیشتر افراد از این ابزار برای معرفی یک صفحه به گوگل جهت ایندکس استفاده می‌کنند. اما افزایش سرعت ایندکس تنها کاربرد URL Inspection نیست. با استفاده از URL Inspection می‌توانیم از آخرین وضعیت صفحه مطلع شویم.

دقت ابزار چقدر است؟

گاهی اوقات دقت URL Inspection پایین است. با توجه به میلیاردها صفحه‌ای که در وب وجود دارد و حجم اطلاعاتی که باید تجزیه و تحلیل شود، طبیعتاً درصدی خطا طبیعی است. بنابراین اگر گاهی اوقات اطلاعات موجود در URL Inspection به روز نیست، نگران نباشید.

ادامه مقاله در سایت منبع

دیدگاهتان را بنویسید