سئو

لینک شکسته چیست ؟ روش شناسایی و اصلاح آن

لینک شکسته نه تنها آزاردهنده هست، بلکه می توانند به تلاش های سئوی شما نیز آسیب بزنند. درست است ! نه تنها کاربران، بلکه موتورهای جستجو نیز از پیوندهای شکسته متنفرند.

هنگامی که بازدیدکنندگان به طور تصادفی با یک پیوند شکسته برخورد می کنند، احساس بدی به آنها دست می دهد چون که انگار به یک قفسه خالی از محصول در فروشگاه برخورد کرده اند یا به یک کوچه بن بستی که راهی برای خروج ندارد .

پیوندهای شکسته باعث می شود که کاربران سریع از سایت شما خارج شوند و هنگامی که بازدیدکنندگان زمان کمتری را در سایت شما صرف می کنند، موتورهای جستجو تصور می کنند که وب سایت شما تجربه کاربری خوبی را ارائه نمی دهد. در نهایت موتورهای جستجو رتبه پایین تری به شما می دهند.

اگر وب‌ سایتی دارید، مطمئن هستم که زحمت زیادی کشیده‌ اید و ساعت‌ های طولانی را برای تبدیل آن به منبعی ارزشمند برای بازدیدکنندگان خود صرف کرده اید . اما اگر به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه پیوندهای شکسته ای در سایت شما وجود داشته باشد می تواند به اعتبار سایت شما ضربه بزند و تمام زحمات شما را به هدر دهد .

لینک شکسته به چه معناست ؟

پیوند شکسته به لینکی گفته می شود که بعد از کلیک کردن به روی آن با صفحه 404 رو به رو می شود که پیام هیچ مطلبی برای نمایش وجود ندارد به شما نمایش داده می شود .

در کل پیوندهای شکسته به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شوند . به طور خلاصه پیوندهای شکسته داخلی در داخل سایت خودمون هستند به همین جهت در صورت مشاهده به راحتی می تونیم آنها را مدیریت کنیم .

اما پیوندهای شکسته خارجی ، لینک هایی هستند که در سایت های دیگه لینک سازی کردیم و کاربر با کلیک بر روی ان با صفحه بدون محتوا مواجه می شود که گاها پیدا کردن آنها ما را به دردسر می اندازد .

مضرات پیوندهای شکسته

پیوندهای شکسته در وب سایت شما از دو جهت می توانند مضر باشند:

آنها تجربه کاربری بدی را ایجاد می کنند. وقتی کاربران روی پیوندها کلیک می کنند و به خطاهای 404 بن بست می رسند، ناامید می شوند و ممکن است هرگز برنگردند.

آنها تلاش‌ های سئوی شما را بی‌ ارزش می کنند. پیوندهای شکسته جریان ارزش پیوند را در سراسر سایت شما محدود می‌ کنند، که بر رتبه‌ بندی تأثیر منفی می‌ گذارد.

شما باید به طور دوره ای لینک های مشکل دار در کل وب سایت خود را بررسی کنید. اگر فکر می کنید چگونه این کار را انجام دهید،ما در این مقاله یک راهنمای جامع برای کمک به شما در یافتن و تعمیر پیوند های شکسته در سراسر وب سایت خود آورده ایم .

چگونه لینک های خراب در سایت خود را بررسی کنیم ؟

اگر سایت بزرگ و لینک های خارجی ندارید، فقط باید هر بار که سایت خود را به روز می کنید یا تغییراتی در سایت خود ایجاد می کنید، سایت خود را بررسی کنید. اما اگر فقط چند لینک خارجی هم در سایت خود دارید، باید حداقل ماهی یک بار لینک های خراب را بررسی کنید.

اگر یک سایت بزرگ دارید، باید کل سایت را حداقل یک بار در هفته بررسی کنید.

زیرا زمانی که شما یک سایت بزرگ دارید، احتمال بیشتری وجود دارد که سایت شما تعداد بیشتری لینک شکسته ایجاد کند. به خصوص اگر از سالم نگه داشتن و عملکرد آنها غافل شوید.

بهترین راه برای زیر نظر گرفتن این مشکلات نظارت بر وب سایت شماست. هر زمان که متوجه تغییرات در نرخ تبدیل، نرخ پرش یا ترافیک خود شدید، ممکن است نشان دهنده یک مشکل باشد. در بیشتر موارد، این مشکلات معمولاً مربوط به لینک های خراب در سایت شما است.

بررسی دستی تک تک لینک‌ ها در وب‌ سایت شما بسیار دشوار خواهد بود .

نحوه تشخیص لینک شکسته

قبل از پرداختن به نحوه تعمیر پیوندهای شکسته، ابتدا می خواهیم آنها را شناسایی کنیم. راه های زیادی برای تشخیص لینک خراب وجود دارد. اما بیایید نگاهی به سه روش بسیار رایج بیندازیم. می توانید این کار را با کنسول جستجوی گوگل، با افزونه وردپرس یا یک ابزار آنلاین انجام دهید.

تشخیص پیوندهای شکسته با کنسول جستجوی گوگل بسیار آسان است. برای این کار به بخش coverage و excluded بروید و در قسمت page not found 404 می توانید پیوندهای شکسته خود را پیدا کنید .

این روش برای پیدا کردن لینک های شکسته داخلی می باشد .

Broken Link Checker

کاربران وردپرس می توانند روی ابزاری مانند Broken Link Checker برای شناسایی و تعمیر پیوند های شکسته خود حساب کنند . وقتی ابزاری را برای نصب در نظر می گیرید، همیشه به یاد داشته باشید که بررسی ها، تعداد نصب های فعال آن ، و اینکه آیا در آخرین نسخه وردپرس تست شده است را بررسی کنید.

کار با اکثر چک کننده های پیوند شکسته آسان خواهد بود. به عنوان مثال، پس از نصب و فعال شدن، یک جستجوگر پیوند شکسته تمام محتوای شما را تجزیه می کند و به دنبال پیوندها می گردد . این فرآیند بسته به اندازه وب سایت شما می تواند از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد . می‌ توانید تنظیمات این افزونه را در بخش «بررسی‌ کننده پیوند» در تب تنظیمات خود تغییر دهید. هنگامی که تجزیه کامل شد ، پیوندهای شکسته در پنل مدیریت WP شما، در بخش «پیوندهای شکسته» تب ابزارها ظاهر می‌ شوند.

این افزونه این امکان را برای شما فراهم می کند که URL را ویرایش کنید و آن پیوند را در هر جایی که ظاهر می شود جایگزین می کند. همچنین می‌ توانید پیوند را لغو کنید، پیوند را حذف کنید اما متن لنگر را نگه دارید. در صورتی که افزونه مثبت کاذب بدهد، می‌ توانید پیوند را رد کنید یا آن را به‌ عنوان «شکسته نشده» علامت‌ گذاری کنید.

بزرگترین مزیت استفاده از این نوع پلاگین این است که پیوندهای موجود در پنل مدیریت WP خود را شناسایی و اصلاح می کنید. اگر با وردپرس کار کرده اید، می دانید که پنل چقدر کاربر پسند است، بنابراین در زمان و دردسر زیادی صرفه جویی می کنید.

نکته منفی بزرگی که باید در نظر داشته باشیم این است که داشتن تعداد زیادی افزونه فعال می تواند واقعاً سرعت وب سایت وردپرس شما را کند بکند. شما نیاز به استفاده مدام از این پلاگین ندارید ، بنابراین پس از استفاده آن را غیرفعال یا حذف نصب کنید.

Dead Link Checker

یک ابزار آنلاین مانند Dead Link Checker نیز می تواند گزینه خوبی برای یافتن پیوند های شکسته در وب سایت شما باشد. در این مورد، فرآیند به سادگی وارد شدن به وب سایت ابزار آنلاین، تایپ URL خود و فشار دادن یک دکمه است.

سپس، این ابزار وب سایت شما را اسکن می کند و به دنبال پیوندهای شکسته می گردد. هنگامی که ابزار کار خود را انجام داد، لیستی از پیوندهای مشکل ساز و مکان آنها را تولید می کند. مزیت استفاده از چنین ابزار آنلاینی این است که چقدر آسان است. نیازی نیست چیزی نصب کنید یا وب سایت خود را به هیچ سرویسی پیوند دهید.

نکته منفی این است که شما باید به صورت دستی وارد پنل مدیریت وب سایت خود شوید و لینک ها را یکی یکی در مکان های مربوطه اصلاح کنید. این فرآیند را کمی دشوارتر از استفاده از یک افزونه می کند. اگر سه یا چهار لینک خراب برای تعمیر داشته باشیم، می‌ تواند بی‌ ربط باشد، اما وقتی مجبور به تعمیر ده‌ها لینک خراب شده‌ ایم، شروع به تلف کردن زمان می‌ کند.

با SEOPressor Connect پیوندهای شکسته را مانیتور و بررسی کنید

در آخرین نسخه SEOPressor Connect یک ویژگی جدید را معرفی می کند. مدیر لینک برای کمک به بررسی خودکار همه پیوندهای وب سایت شما. با این کار، مجبور نیستید پیوندهای شکسته را از طریق پست بررسی کنید.

SEOPressor به نظارت بر پیوندهای شکسته شما کمک می کند و آنها را از طریق مدیر لینک به شما نشان می دهد تا بتوانید قبل از اینکه به سایت شما آسیب برساند آنها را تعمیر کنید. بهتر از همه، لازم نیست این کار را به صورت دستی انجام دهید، همه چیز خودکار است.

هنگامی که در مدیر لینک هستید، فقط به پیوندهای “شکسته” نگاه کنید و آنها را تعمیر کنید.

اگر پیوندهای شکسته در صفحه شما داخلی هستند، این یک راه حل سریع و آسان خواهد بود. فقط با تغییر نام یا انتقال پیوندها به مکان های صحیح، تغییرات را در صفحه خود ایجاد کنید.

اگر پیوندهای شکسته خارجی باشند، ممکن است تعمیر آنها زمان بیشتری طول بکشد. اما همچنان می‌توانید لینک‌های شکسته را در Link Manager ببینید و سپس سایتی را که به آن پیوند داده‌اید بررسی کنید.

باید بررسی کنید که آیا سایت منتقل شده یا حذف شده است. اگر لینک آنقدرها برای سایت شما حیاتی نیست، بهترین راه حل حذف یا جایگزینی آن با لینک جدیدی است که همان ارزش را برای خوانندگان شما فراهم کند.

نحوه تعمیر لینک های شکسته

تعمیر لینک های خراب بسیار آسان است. بهترین گزینه به نوع و هدف پیوند بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر به یک منبع خارجی اشاره کنیم که محتوای ما را تکمیل می کند، می توانیم پیوند را حذف کنیم، در حالی که متن لنگر را ترک می کنیم. یا می‌ توانیم از همان متن لنگر برای هدایت کاربران خود به وب‌ سایت دیگری استفاده کنیم.

اگر لینک های مرده داخلی هستند، باید 301 تغییر مسیر را تنظیم کنیم. تغییر مسیر 301 به این معنی است که صفحه مورد نظر به طور دائم منتقل شده است. اگر از وردپرس استفاده می کنیم، به راحتی می توانیم با افزونه ای مانند Redirection یا 301 Redirects، ریدایرکت های 301 را تنظیم کنیم.

این کار را با افزونه yoast هم می توانید انجام دهید .

در مورد 404

در نهایت، روزی، یک کاربر روی یک 404 فرود می‌ آید. ممکن است به دلیل یک پیوند واقعی مرده یا صرفاً به دلیل یک خطای تایپ از طرف او باشد. اما ارزش بحث در مورد مفید بودن 404 صفحه و نحوه استفاده حداکثری از آنها را دارد.

404 یک کد پاسخ استاندارد HTTP است که نشان می دهد سرور نمی تواند منبع درخواستی را پیدا کند. اساساً هیچ مشکل فنی دیگری وجود ندارد جز اینکه سرور قادر به یافتن آنچه شما درخواست کرده اید نیست.

برخی از کارشنان سئو پیشنهاد می کردند که به جای 404، از تغییر مسیر 302 استفاده کنیم. ریدایرکت های 302 به گوگل می گوید که URL مورد نظر به طور موقت در دسترس نیست و کاربران ما را به طور خودکار به صفحه دیگری هدایت می کند. برای مثال، ممکن است کاربران را به صفحه اصلی خود هدایت کنیم.

302 ها ایده آل نیستند. آنها برای SEO ایده آل نیستند. از نظر گوگل، 302 ها اهرمی مشابه محتوای اصلی ندارند. و برای کاربران نیز ایده آل نیستند. تصور کنید می خواهید از یک صفحه خاص در یک وب سایت بازدید کنید و در صفحه اصلی قرار بگیرید، آیا گیج کننده نیست؟ بهتر است شفاف باشید و به کاربر اطلاع دهید که محتوا در دسترس نیست (یا وجود ندارد) و به او گزینه هایی برای ادامه پیمایش در وب سایت خود بدهید.

به عنوان مثال، ممکن است به آنها پیشنهاد دهید که آخرین پست های شما را در وبلاگ شما بررسی کنند، به جدیدترین محصولات شما نگاهی بیندازند یا به سادگی به صفحه اصلی بازگردند.

بهترین روش ها برای جلوگیری از شکستن لینک ها

یکی از شایع ترین دلایل شکسته شدن پیوندها کاملا قابل پیشگیری است. محتوای قدیمی را به جای حذف آن به روز کنید. اگر زمان لازم برای به‌ روز رسانی محتوا را ندارید، به کاربر خود اعلام کنید که این محتوا قدیمی است و می تواند از محتوای جدیدتری که در سایت شما وجود دارد استفاده کند.

اگر اخیراً وب‌ سایت خود را سازماندهی یا جابجا کرده‌ اید، حتماً پیوندهای خراب را بررسی کنید. 301 تغییر مسیر را در صورت نیاز تنظیم کنید.

بک لینک های شکسته می تواند نتیجه URL های بسیار طولانی و تصادفی ایجاد شده باشد. URL های خود را برای وضوح و خوانایی بهینه کنید. این باعث می‌ شود احتمال غلط املایی URL ها و در نتیجه لینک‌های شکسته کاهش یابد.

حتی اگر همه اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهیم، بررسی منظم پیوندهای شکسته همیشه یک حرکت هوشمندانه است. زیرا ممکن است به اشخاص ثالثی پیوند بزنیم که همان شیوه های خوب ما را ندارند.

جمع بندی

در این مطلب متوجه شدیم که لینک شکسته چیست و چطور تاثیر منفی بر روی سئو سایت می گذارد. امیدوارم با نکاتی که آموزش داده شد بتوانید لینکهای شکسته را بررسی و اصلاح کنید .

ادامه مقاله در سایت منبع

دیدگاهتان را بنویسید