سئو

موتور جست و جو چیست؟ موتورهای جست و جوی معروف جهان – اسماعیل سحاب

تا همین چند سال پیش اگر به دنبال موضوع خاصی بودید که اطلاعاتی در مورد آن کسب کنید، باید در کتاب ها دنبال آن می گشتید و یا افراد متخصص در آن زمینه را با زحمت پیدا می کردید و اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت می کردید. با رشد تکنولوژی و علم این مشکل را آسانتر کند. موتور جستجو همان ساخته علم و تکنولوژی است که باعث می شود شما با یک کلیک در تمام دنیا بتوانید، نیاز خود را برطرف کنید.

شما این روز ها هر نیازی داشته باشید و یا سوالی ذهن شما را درگیر کرده باشند، به راحتی می توانید در موتور جستجو گوگل و یا دیگر موتورهای جستجو که آن ها را معرفی خواهم کرد، مشکل خود را در سریع ترین زمان ممکن حل کنید. اگر می خواهید بدانید که اصلا موتور جستجو چیست و یا موتورهای جستجو و ویژگی های آن ها چیست، با من در ادامه همراه باشید.

موتور جستجو چیست؟

به زبان ساده اگر بخواهیم به این سوال پاسخ بدهم، باید بگویم که موتور جستجو یا Search Engine در واقع ابزاری است که اطلاعات و داده های مورد نیاز شما را از پایگاه های داده و سایت های مختلف دریافت می کند و بر اساس الگوریتم های خاص خود آن را به شما نمایش می دهد.

با توجه به سرعت بالای انتشار محتوا و پخش شدن آن در فضای مجازی وجود الگوریتم های خاص برای نمایش محتوا ضروری است. همه دوست دارند که محتوایی به آن ها نمایش داده بشود که بیشترین میزان تطابق با نیازشان را داشته باشد. در این زمینه گوگل بهتر از سایر موتورهای جستجو عمل کرده است. در واقع الگوریتم های گوگل دلیل و علت اصلی محبوبیت آن هستند، اما آیا دیگر موتورهای جستجو و ویژگی های آن ها را می شناسید؟ در ادامه به معرفی چند موتور جستجوی معروف می پردازم.

معروف ترین موتورهای جستجو دنیا

اگر بخواهیم، معروف ترین موتورهای جستجوی دنیا به جز موتور جستجو گوگل را معرفی کنیم به موارد زیر برخورد می کنیم:

بینگ

بینگ یکی از موتورهای جستجو معروف دنیا است که البته در رتبه بعدی گوگل قرار دارد. این شرکت در تلاش بود که بتواند درصد زیادی از مخاطبان را به سمت خود بکشاند، اما علی رغم تلاش های بسیار زیادی که داشت نتوانست موفق عمل کند. این شرکت در حال حاضر بعد از گوگل در رتبه دوم قرار دارد و تعداد زیادی از افراد از آن استفاده می کنند.

یاهو

حتما تا بحال اسم یاهو را شنیده اید. شرکتی که حتی قبل از گوگل مشغول به فعالیت بوده است و زمان آغاز به کار گوگل یک شرکت غول پیکر بوده است. یاهو این روزها توسط بینگ مدیریت می شود و دیگر به صورت مستقل یک موتور جستجو خاص با آرامی بنقش شناخته نمی شود.

خالی از لطف نیست که بدانید نام یاهو در سرویس های ایمیل همچنان رتبه بالای خود را حفظ کرده است چرا که یاهو یکی از بهترین سرویس های ارائه کننده ایمیل است. حتی شاید خود شما هم در این سایت یک ایمیل اختصاصی برای خودتان و یا کسب و کارتان داشته باشید.

Ask.com

Ask علی رغم همه تلاش هایی که داشته است، توانسته حدود ۳ درصد از مخاطبان را جذب خود کند. پایه و اساس این موتور جستجو ۳ درصدی این بوده است که به کاربران اجازه دهد، سوالات خود را به راحتی بپرسند. در واقع شما سوال خود را از این سرویس جستجو می پرسید و جوابتان را پیدا می کنید. در نظر داشته باشید که این ویژگی تنها برای کاربران انگلیسی زبان فعال است.

AOL.com

با این که سهم نیم درصدی این سایت خیلی قابل توجه نیست، اما همین عدد هم برای این موتور جستجو یک پیشرفت جدی محسوب می شود. این سایت در واقع موتور جستجو برای چندین سایت معروف در حوزه های مختلف است. در نظر داشته باشید که این سرویس جستجو خیلی برای کاربران ایرانی کاربرد ندارد، اما با این حال سایت های زیر تحت پوشش این AOL.com هستند:

  • com
  • com
  • com

Baidu

محبوب ترین موتور جستجوی چین که تنها ۲۰ سال سن دارد، این روزها یکی از پراستفاده ترین سرویس های جستجو است. این موتور جستجو با توجه به جمعیت یک میلیارد نفری چین، تعداد زیادی مخاطب دارد و اگر در سایت سیمیلار وب بخواهیم نگاهی به رتبه آن بیندازیم، با کمال تعجب متوجه می شویم که رتبه آن ۴ است! پس اگر روزی در چین دنبال جواب سوالی بودید و با این موتور جستجو برخورد کردید، زیاد تعجب نکنید.

 

نکته : چون سایت سیمیلار وب جایگزین سایت الکسا شده است و از طرف دیگر، کارهایی که برای بهبود رتبه در الکسا انجام می دادیم تا اندازه ای با سیمیلار وب شباهت دارد به خاطر همین، برخی از مطالبی که قبلا برای الکسا، نوشته شده بود را اینجا بازگویی می کنیم و عبارت “الکسا” با “سیمیلار وب” جایگزین شده است.

 

DuckDuckGo

اگر تا بحال اسم این سرویس جستجو به گوشتان هم نخورده است، اشکالی ندارد، اما در نظر داشته باشید که این موتور جستجو دارای مزیت های زیادی است و همین موضوع روند رشد آن را بهبود می بخشد! این موتور جستجو که اصلی ترین مزیت آن داشتن یک رابط کاربری بسیار ساده است، مورد استفاده برخی کاربران اینترنت برای پیدا کردن نیازشان است.

این سرویس جستجو برخلاف گوگل از آگهی های تبلیغاتی پشتیبانی نمی کند و مسیر جستجوی شما را زیر نظر نمی گیرد. پس اگر دنبال یک سرویس جستجو ایمن بودید، می توانید آن را انتخاب کنید. البته شاید سایت های فارسی زیادی در آن پیدا نکنید و باز دوباره با گوگل مواجه شوید.

نتیجه گیری

در ایران بهترین سرویس جستجویی که می توانید از آن استفاده کنید، بدون شک گوگل است. در این زمینه اگر کسب و کاری دارید و یا خودتان می خواهید که یک سایت در داشته باشید، می‌توانید از استفاده کنید. همچنین می توانید در بخش نظرات، سوالات خود در این زمینه را از من بپرسید.

مطالب مشابه

  • صفحه اول گوگل، چگونه در صفحه اول گوگل قرار بگیریم؟

    صفحه اول گوگل جایگاه شماست ولی… گوگل به‌مانند یک میدان جنگ برای کسب‌وکارهای آنلاین است.…

  • الگوریتم موبایل فرندلی mobile-friendly گوگل چیست؟

    گوگل شرکتی است که همیشه با تغییرات رفتاری انسانی‌ها همسو شده است و خود را…

  • Emd ، الگوریتمی که کمتر در مورد آن شنیده اید!

    کمی بعد از آنکه گوگل دو عدد از الگوریتم های بسیار معروف و تاثیرگذارش یعنی…

  • ریدایرکت مخفیانه ترفندی سیاه برای بهبود رتبه‌ سایت

    یکی از شیوه‌های قدیمی وبمستران که با استفاده از آن گوگل را فریب می‌داند، این…

ادامه مطلب در سایت منبع

دیدگاهتان را بنویسید